leonardo.ai

leonardo.ai

Íme, a  bloggazda megteremté a blogot

2023. július 20. - Madnezz

 De valakinek a bloggazdát is meg kellett teremtenie... Tehát legyen az első posztban az ember teremtése robot változatban Michelangelo alapján, ahogyan azt az M.I. elképzeli.  Az eredeti festménytől eltérően Ádám a jobb oldalon van.

creation_of_adam_by_michelangelo2.jpg

 Egy szép feladat lehetne összeszedni, mit honnan kölcsönzött a képhez az algoritmus.

creation_of_adam_by_michelangelo.jpg

 A leonardo.ai az ezen a címen elérhető webes mesterséges intelligencia vezérlésű képgenerálő program. Egyelőre ingyenesen, de dinamikusan fejlődik és már most van igen fejlett funkciói, melyek persze fizetősek. Sőt, az ingyenes rész is fokozatosan szigorodik. Nem lenne meglepő, ha a végén az egész fizetősre futna ki.

 Az arcokat, ruhákat elképesztően jól megrajzolja. Az épületeknél már valamivel gyengébb, míg akár a legegyszerűbb mechanikus dolog is csúnyán meg tudja tréfálni. A kategóriájába tartozó eszközökhöz hasonlóan ez is heroikus küzdelmet folytat az emberi kéz megrajzolásával. Simán vannak mindenféle táltos és degenerált kezű alakok a képeken. De ezeken kívül is vannak logikai hibák, amiket ember nem követne el. Ami mégis lenyűgöző, hogy amiket létrehoz, az egy tudatalatti álomkép. Az álom meg már csak olyan, hogy nem valós. Ami álomban varázslatosan gyönyörű, az a valóságban közönséges. Ezeken a generált képeken is aprólékosan megfigyelve találni hibákat bőven. Mégis, egészében nézve csodálatos és lenyűgöző dolgok születhetnek néhány egyszerű utasítással.

 A legizgalmasabb, hogy nem az általunk elképzelt kép születik meg. Tehát, akinek pontos elképzelése van, annak egyszerűbb megrajzoltatnia valakivel, mintsem újabb ás újabb utasításhalmazzal próbálni kikényszeríteni az elképzelt képet!

A bejegyzés trackback címe:

https://leonardo.blog.hu/api/trackback/id/tr2518174582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása